Get 10% off on using RemoteSerbia. Limited time offer - contact us now!

   +381 21 300 2956   office@remoteserbia.com

Radiš za klijente iz inostranstva, i želiš da imaš status zaposlenog?

RemoteSerbia tebi kao zaposlenom obezbeđuje sva prava koja nisi mogao da ostvariš na drugom mestu.

Pozovi 021 300 2956

Namenjeno frilenserima i drugim timovima iz Srbije.

Posle onog čuvenog “testa samostalnosti” koji je paušalce doveo u sivu zonu, sve je više zahteva u pogledu ostvarivanja statusa redovnog zaposlenja među ljudima koji rade za inostrane klijente. 

Mi smo prva srpska EOR platforma gde taj status možeš vrlo lako i dobiti.

0 +
Klijenata
0 K
Obiđenih šaltera
0 %
Zadovoljnih ljudi
0 M
Udarenih pečata

Ti si zapravo osoba koja vrlo dobro zna o čemu mi pričamo..

Ili si frilenser, imaš svoju agenciju ili si zaposlen preko neke od stranih, “globalnih” EOR platformi. U oba slučaja znamo da stvari ne idu baš kako bi trebalo. Nažalost, u Srbiji birokratija je komplikovana, a pronaći taj jedan papir koji uvek nedostaje je problem. 

Pogotovo ako radiš preko globalne EOR platforme, gde podrška koja živi daleko od tebe uistinu ne može da shvati ono šta ti je potrebno.

Međutim, tvojim problemima tu nije kraj...

Kao frilenser ili osoba koja je zaposlena na globalnoj EOR platformi, na kraju shvatiš da i pored fensi imidža ne možeš ostvariti sva svoja prava kao zaposleni.

Dobiti kredit je misaona imenica, administrativna zabrana je nešto što oni ne mogu da ti izdaju, plaćen si 1-og u mesecu, ali uvek posle praznika, dobiti opremu za rad je užasno teško ako ne i nemoguće.

Mislimo da je krajnje vreme da to sve promeniš.

Mi smo domaća kompanija, sa sedištem u Novom Sadu, gde rade pravi ljudi, veterani u svom poslu. Kao firma, osnovani smo 2017. i imamo AAA+ bonitetnu ocenu.

Ukoliko si zaposlen preko nas, ostvarićeš sva svoja prava. U saradnji sa domaćim bankama, krediti će ti biti na domak ruke, vrlo smo radi da ti izdamo svaku vrstu potvrde, administrativne zabrane ili prosto da podelimo vreme sa tobom.

Više o nama

Često postavljana pitanja

Ovde smo postavili odgovore na često postavljana pitanja. Ukoliko te bilo šta dodatno zanima, slobodno nas pozovi ili nas poseti i dodji na pivo, rakiju ili kafu – šta ti više leži 🇷🇸 🍺

Kontaktiraj nas.

Šta znači EOR

EOR je engleska skraćenica za Employer of Record, što u praksi znači firma koja u ime i za račun klijenata regularno zapošljava inostrane timove, u ovom slučaju iz Srbije, u “domaćem” entitetu.

Ja već radim preko jedne EOR platforme. Koja je razlika?

Velika. Prvo i osnovno, sve globalne platforme imaju svoje glavno sedište koje je po pravilu u SAD ili negde u Evropi. Oni otvaraju tzv proksi entitete širom sveta da bi mogli da zapošljavaju lokalno. Tu leži i najveći problem. Sve te “proksi” firme imaju jednu svrhu – a to je da budu isključivo instrument gde sav prihod ostvaruje  inostrana kompanija.

 

To i ne bi bio toliki problem da ta činjenica ne utiče na tebe. Da bi ti kao zaposleni mogao da dobiješ, recimo, kredit, firma za koju radiš mora biti solventna i imati minimum dva pozitivna finansijska izveštaja u protekle dve godine. Ako taj uslov ne postoji, svaka Banka će odbiti zahtev kao rizičan bez obzira koliku platu imaš. 

 

Drugo, mi te potpuno razumemo i razumemo kako stvari funkcionišu u našoj zemlji, poznajemo zakone, uredbe i načine poslovanja i tu smo da izađemo u susret bilo kom zahtevu.

 

Treće, smatramo da takve globalne platforme utiču loše na lokalnu ekonomiju i iako zvuči kao kliše – time podržavaš svoju zajednicu jer sav porez na dobit ostaje u ovoj državi.

Preko drugih platformi, iako lično ispunjavam sve uslove, nisam mogao dobiti kredit. Kako da znam da je to moguće preko vas?

Ukoliko ispunjavaš uslove za dobijanje kredita – svoje lične, odnosno visinom svojih primanja i slično, mi ti garantujemo 100% da ćeš kredit i dobiti. 

Ne samo to, mi smo tu da ti pomognemo da to i ostvariš. U saradnji sa OTP bankom u mogućnosti smo da ti ponudimo čak i bolje bankarske uslove.

Da li ću moći dobiti administrativnu zabranu?

Vrlo prost odgovor – naravno. Mi već imamo Ugovore sa većinom firmi koje prodaju robu široke potrošnje, a nikada nam nije bio problem da napravimo i novi sa onim koga još nemamo u sistemu. 

Kada se vrši isplata ličnog dohotka?

Uvek poslednjeg dana u mesecu. Ako je taj dan državni praznik, vikend ili slično – onda poslednji radni dan u mesecu.

Ako pređem da radim preko vas, da li je obavezan probni period po Ugovoru u radu?

Naravno da postoji ta mogućnost. Ukoliko tvoj klijent to ne zahteva striktno, na platformi postoji opcija da je Ugovor bez probnog rada gde si automatski zaposlen na neodređeno vreme.

Da li postoji opcija da budem samo plaćen preko platforme kao paušalac ili agencija?

Nažalost ne. Mi smo platforma koja omogućuje samo puno zaposlenje. Zbog testa o samostalnosti nismo u prilici da plaćamo paušalce ili agencije preko naše platforme.

Dodatni benefiti

Dodatni benefiti koji su mogući preko platforme.

Dodatno zdravstveno

Dodatno zdravstveno

DDOR penziono

DDOR penziono

FitPass

FitPass

Popust za Apple

Popust za Apple

Privatno bankarstvo

Privatno bankarstvo

Co-working prostor

Co-working prostor

+

Drugi benefiti

VISA i OMV kartice kojima možeš plaćati troškove i gorivo.

Preko platforme RemoteSerbia, tvoj klijent može odobriti VISA karticu kojom možeš plaćati troškove i-ili OMV karticu kojom možeš plaćati gorivo širom Srbije.

I ako to sve nije dovoljno da te ubedi, zaradi $1,500 USD

Ukoliko tvoj klijent odluči da te zaposli preko RemoteSerbia platforme na osnovu tvoje preporuke, stimulisaćemo te u iznosu od $1,500. Kontaktiraj nas da saznaš više.